Bataattikeitto nyhtökauralla

Tämä vegaaninen bataattikeitto sopii täydellisesti yhteen inkiväärillä maustetun nyöhtökauran kanssa!

nyhto%cc%88kaura-bataattikeittoTäällä ilmoittautuu yksi vastaherännyt nyhtökaurafani! En ole vielä montaa kertaa nyhtökauraa kokkaillut johtuen sen huonosta saatavuudesta. Olen ollut todella iloinen, että tästä ekologisesta kaikille sopivasta suomalaisesta superfoodista on aiheutunut niin suuri hypetys! Olen kuitenkin suosiolla antanut muiden metsästää kilvan nyhtisrasioita kaupoissa ja tyytynyt vaan fiilistelemään tätä tuotteen menestystä uutisista.

nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-9nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-3

Olen kuitenkin viime aikoina onnistunut saamaan käsiini muutamia paketteja ja testannut  jo vaikka minkälaisia nyhtökaura resepteja. Bataattiburgerit nyhtökauralla, poroton käristys sekä kasvissosekeitot nyhtökauralla toimivat kaikki todella hyvin! Näistä suosikikseni muodostui kasvissosekeitto, jonka päälle on riporeltu nyhtökauraa. Ensimmäisen kokeilun keittona oli kurpitsa-kookos, mutta tällä kertaa kaappiin oli kertynyt niin paljon (parhaat päivät nähneensä) porkkanoita, että keitosta tuli suht porkkanapainotteinen. Rakastan kuitenkin bataatin pehmeää makua, joten sekaan eksyi myös yksi bataatti. Näitä kahta juuresta voi käyttää keitossa haluamassaan suhteessa. Maustoin keiton runsaalla chilillä, inkiväärillä ja valkosipulilla.

Keitosta tuli niin herkullinen, että on pakko jakaa se teidän kanssanne!

nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-2Mausteinen porkkana-bataattikeitto

10 porkkanaa

pieni bataatti

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä paistamiseen

1-2 dl kaurakermaa

5 dl keitinvettä

1/2 chiliä

tuoretta inkivääriä

suolaa

pippuria

Pinnalle

250 g nyhtökauraa (lime, sesam inkivääri maustettu sopii tähän täydellisesti!)

tuoretta basilikaa/korianteria

lime

 

Keitä bataatit ja porkkanat pehmeiksi (n.20 min). Lisää halutessasi keitinveteen chiliä, itse lisäsin n. 1/4 chilin siemenineen. Kun juurekset alkavat olla kypsiä, kuullota pannulla silputtu sipuli, valkosipulinkynnet, inkiväärin palaset ja chiliä (ilman siemeniä).

Kun juurekset ovat kypsiä, kaada osa keitinvedestä erilliseen astiaan. Näin varmistat, ettei keitosta tule liian vetistä. Soseuta bataatit, porkkanat sekä pannulla kuulloittamasi asiat keskenään sauvasekoittimella. Lisää seokseen kaurakermaa ja keitinvettä haluamassasi suhteessa kunnes keiton koostumus on sopiva. Lisää sekaan halutessasi tuoretta basilikaa tai korianteria varsineen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista nyhtökaura pannulla haluamassasi määrässä öljyä. Keiton päällä parhaalta maistuvat mahdollisimman rapeat palaset, joiden paistaminen ei edes vaadi öljyä.

Kokoa lautaselle, koristele tuoreilla yrteillä ja nauti!

nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-7nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-6nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto-4nyhto%cc%88kaura-bataattikeitto

Kuvat: Joonas Ojala

Nyhtökaura nyhtis bataatti porkkana bataattikeitto porkkanakeitto bataattiporkkanakeitto porkkanabataattikeitto kasvissosekeitto nyhtökauralla nyhtökaura resepti nyhtökaura ohje 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: