Paisano

Paisano_238_JO-1004752

Filippiiniläinen ruoka on sulattanut monen helsinkiläisen sydämen ❤ Pobreen on  vieläkin vaikea saada pöytää, joten samojen filippiiniläisten kaverusten avaama toinen ravintola Paisano, on tervetullut uutuus Helsingin ravintolakentälle. Paisano tarjoilee Pobren tavoin twistattua filippiiniläistä keittiötä. Vaikka ravintolat vaikuttavat nettisivujen perusteella melko identtisiltä, on todellisuus aivan toinen!

Ravintola Paisano edustaa “New Filipino” -keittiötä. Illallismenusta löytyy suurimmaksi osaksi 5-8€ annoksia, mikä tekee useamman annoksen testailun helpoksi. Meille suositeltiin valitsemaan kolme annosta per hlö, mutta loppujen lopuksi taisimme syödä yhteensä 10 annosta eli 5 per hlö – huups!

Paisano tarjoilee illallisen lisäksi myös lounasta ja huhujen mukaan lounas edustaa aikalailla Pobresta tuttua tyyliä. Asiakaspaikkoja Paisanosta löytyy kuitenkin paljon enemmän kuin Pobresta, joten tänne uskaltaisin suunnata lounaalle myös kiireisimpään lounasaikaan.

Erinomaisen ruuan lisäksi Paisanosta löytyy cocktail-baari ja sen takaa erittäin taitava cocktail-mestari! Meille suositeltiin kookos-cocktailia ja Long valmisti meille pyynnöstä myös erittäin herkullisen mocktailin, jonka reseptin hän taisi keksiä lennosta. Todella lahjakas kaveri! Paisanosta löytyy myös paljon kiinnostavia alkuviinejä, joista maistelimme maukasta oranssia viiniä. Toimi mausteisten ruokien kanssa erinomaisesti!

Ruuista mieleen jäivät erityisesti uskomattoman herkullinen pratha-rieskaleipä, joka tarjoiltiin oatgurt-raitan ja kari-kastikkeen kanssa, tamarind-suolattu kuha valkoretikan ja poltetun munakoison kanssa,  bataatti al morena kanto-kastikkeella, käsintehty nuudeli yksinkertaisella mutta niin herkullisella tito paquito-kastikeella, grillattu kalmari herloom-tomaatilla sekä jännittävä jälkiruokaplatteri!

Processed with RNI Films. Preset 'Agfa Precisa 100'
Kukkakaalia, cashew-kanaa ja kauden viherkasvikset, pratha rieskaleipä ja kuha
Processed with VSCO with c1 preset
BATAATTIA AL MORENA™ KANTO-KASTIKEELLA & SUOLATTU CHAROLAIS ENTRECÔTE TALON TAPAAN JA CHILI-VINAIGRETTEJAUHOA
Processed with VSCO with c1 preset
KÄSINTEHTYÄ NUUDELIA JA TITO PAQUITO™ & GRILLATTUA KALMARIA HEIRLOOM-TOMAATILLA
Paisano_238_JO-1004753
GRILLATTUA HÄRÄNKIELTÄ PIKKELÖIDYILLÄ KAUDEN KASVIKSILLA, TIMPAN PORSAANKYLJYKSIÄ SITRUUNA-KOSHOLLA & MUNAKOISOA MANTELIKASTIKKEELLA JA MUSTAPAPU XO

Paisano_238_JO-1004746

Paisano_238_JO-1004766
MAISSI JA KOOKOS + CALAMANSI + UBE

Paisano oli mitä mahtavin paikka rennolle perjantai-illan dinnerille, mutta voisin kuvitella poikkeavani Paisanoon myös muutamalle drinkille ja filippiiniläisille tapakselle. Ravintolan sisäpihalta löytyy nimittäin myös terassi, joka jäi vielä tällä kertaa testaamatta.

Paisano_238_JO-1004782

Paisano_238_JO-1004768Paisano_238_JO-1004787

Kiitos team Paisano dinnerkutsusta, me palaamme varmasti pian Korkkarille! ❤

Paisano
Korkeavuorenkatu 45

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: