Raspberry raw cake with Nutly

Tammikuu on se kuukausi, kun kaupan hyllyillä ihmisruuhka on siirtynyt konvehtiosastolta vihannesosastolle. Päätin itsekin vähentää ylimääräisen sokerin syömistä ja korvata sen kunnon ruualle, jotta pääsisin vihdoinkin siitä ärsyttävästä sokerikiukusta eroon. Kaikki alkoi hyvin, mutta parin viikon jälkeen lipsuin ehdottomuudestani. Mutta ehkä hyvä niin, sillä uskon taas löytäneeni tasapainon sokerin ja oikean ruuan välille. Herkuttelu on kuitenkin mielestäni tärkeä osa elämää!

dsc02045

Ystäväpiirissäni on kuitenkin paljon terveysintoilijoita ja halusin kutsua ystäväni viettämään ennakkoystävänpäivää. Kaikkiin ruokavalioihin sopiva kakku on ehdottomasti raakakakku! Siispä päätin vihdoin rohkaistua ja leipoa ihka oikean raakakakun. Olen tehnyt jos jonkinmoisia viritelmiä raakakakuista, mutta kammoksunut yli kaiken niitä perinteisiä reseptejä, jotka sisältävät pelottavalta kuulostavan vaiheen: pähkinöiden liotuksen.

Kuvittelin tämän vaiheen olevan ylitsepääsemättömän hankala ja vievän tuhottomasti aikaa. Tai että leivontaprojekti olisi kaatunut viimeistään siihen, että sauvasekoittimeni ei suostuisi yhteistyöhön pähkinöiden kanssa. Pelkoni osoittautui kuitenkin täysin turhaksi! Vaikka pähkinöiden liottamiselle ei ollutkaan (taaskaan) varattu lainkaan aikaa… Suunnitelmallisuus ei ole vahvin puoleni ruuanlaitossa, jonka vuoksi pähkinät ehtivät liota ainoastaan noin puoli tuntia, mutta uskollinen sauvasekoittimeni onnistui surauttamaan hetkessä cashewpähkinät (lähes) täydellisen tasaiseksi täytteeksi! Pohjan kanssa sauvasekoitin ei tullut niin hyvin juttuun, mutta kukapa ei pitäisi pienistä sattumista pohjassa 😉

dsc02044

Mutta tässä se nyt on, ihka oikea ensimmäinen raakakakkuni! Tämä vadelma-kookosraakakakku on tehty yhteistyössä NUTLYn kanssa, jonka sivuilta saa kätevästi tilattua pähkinät ja muut herkut suoraa kotiin – ja kaikki tietenkin luomua! Lisää tästä nuorten yrittäjien perustamasta verkkokaupasta löydät täältä. Tästä ei raakaleivonta enää helpommaksi muutu!

dsc02038

Vadelma-kookosraakakakku

Pohja

2 dl luomu manteleita

2 dl kuivattuja luomu taateleita

Täyte

5 dl luomu cashewpähkinöitä

2,5 kpl banaania

1/2 sitruunan mehu

2 rkl hunajaa

1 rkl kookosöljyä

4 rkl kookoshiutaleita

1/2 tl vaniljajauhetta

Päällinen

1 tkl jääkaapissa olleen kookosmaitotölkin jähmettynyt osa

100g pakastevadelmia (jos käytät ulkomaalaisia niin kiehauta!)

2 rkl chiasiemeniä

Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa pohja. Laita mantelit ja taatelit blenderiin/monitoimikoneeseen ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Taputtele seos tasaiseksi kakkuvadin pohjalle. Laita odottamaan pakkaseen.

Huuhtele liotetut cashewpähkinät. Surauta kaikki täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi, muista sulattaa kookosöljy ennen sen lisäämistä joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita takaisin pakastimeen.

Valmista päällinen. Keitä pakastevadelmat kattilassa. Älä lisää vettä vaan kuumenna vähän vadelmia ensin ja riko ne sitten tasaiseksi kiisseliksi. Ota kattila pois hellalta ja lisää sekaan chiasiemenet. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kookosmaitotölkin jähmettynyt osa ja sekoita. Lisää päällinen kakun päälle ja laita pakastimeen tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, jotta kakku jähmettyy.

Ota kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoile!

dsc02053

Tämä ravinnerikas kakku sopii väriensä puolesta täydellisesti ystävänpäivään! Kutsu siis lähimmät ystäväsi kakulle vaikka ihan tavallisena arki-iltana. Kakku tekee arjestakin juhlaa ja tämä kakku antaa paljon hyvää energiaa uuden vuoden kujeisiin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: