Road trip Porvooseen: hotelli Pariisin Ville ja ravintola SicaPelle

Porvoo-06996

Kun herää viikkoa ennen pääsiäistä siihen, ettei tuolle pitkälle viikonlopulle ole sen ihmeempiä suunnitelmia, mutta kavereiden matkasuunnitelmia kuunnellessa iskee armoton matkakuume, on alettava toimiin. Suomi on täynnä ihania paikkoja! Koska sää lupaili hyvää, niin olisi sääli viettää lomasta suuri osa autossa istumiseen kohti pohjoista. Onneksi mieleeni juolahti järjestää minireissu Porvooseen!

Matkakohteeksi valikoitui hotelli Pariisin Ville, josta olen kuullut äidiltäni jo vuosia ylistäviä sanoja eikä suotta, sillä tämä upea 10 huoneen boutique-hotelli varasti todella myös minun sydämmeni ❤ Katsokaa nyt tätä idyllistä puutaloa keskellä Vanhaa Porvoota:

Porvoo-07029Porvoo-07030Porvoo-06965

Hotelli Pariisin Ville on todella kauniisti sisustettu pieni ja tunnelmallinen hotelli, jonka henkilökunta pitää vieraistaan erityisen hyvää huolta. Pääsiäisen kunniaksi huoneeseemme oli piilotettu pääsiäismunat – pienet jutut tekevät niin paljon!

Porvoo-06968Porvoo-07040Porvoo-06987Porvoo-06992Porvoo-07012

Pieni iltakävely hiljaisessa vanhassa kaupungissa, saunassa lämmittely (useissa huoneissa sauna – ah mitä luksusta!) ja olikin illallisen aika. PariisinVillen kautta oli meille varattu pöytä illalliselle ravintola SicaPellestä. Porvoon vanha kaupunki on ihanan pieni, joten matkaa illalliselle oli vain muutama sata metriä. SicaPelle sijaitsee Pariisin Villen sisarhotelli Onnin yhteydessä. Onnissakin huoneita on ainoastaan 5, joten kyse ei ole mistään suuresta hotellikompleksista. Onni ja SicaPelle sijaitsevat nekin todella upeassa rakennuksessa.

Porvoo-07057Porvoo-07089Porvoo-07082Porvoo-07081.jpg

SicaPelle on upeasti sisustettu ja ravintola on täynnä pieniä kauniita yksityiskohtia – todella tunnelmallinen illallispaikka! Menutakaan ei tarvitse pitkään lukea, sillä vaihtoehtoja on vain kaksi: 5 tai 7 ruokalajin menu. Valitsimme tällä kertaa lyhyemmän version, sillä en itse ole suuri viiriäisen enkä mädin ystävä, ja kaksi annosta sisälsi näitä. Viisi annosta riitti vallan mainiosti, vaikka ehkä vähän kateellisena vilkuilimme viereisen pöydän kahta meiltä puuttuvaa annosta. No ensi kerralla sitten 🙂

Menusta eniten meihin iski uunipaahdettu lanttu hasselpähkinä creamella, savustettu selleririsotto ja jälkiruoka, jossa oli jugurttijäätelöä, siemen “granolaa” ja punajuurimehua. Todella kiehtovia yhdistelmiä, jotka yllättivät eksoottisuudellaan erittäin positiivisesti. Näistä sai myös inspiraatiota kokeilla itsekin omassa keittiössä näitä jännittäviä yhdistelmiä!

Porvoo-07060Porvoo-07063Porvoo-07066Porvoo-07068Porvoo-07076Porvoo-07078

Todella ihana Pitkäperjantain illallinen ❤

Aamulla heräsimme aikaisin, joten päätimme käydä pienellä aamukävelyllä ennen aamiaista (jota odotin kuin kuuta nousevaa) – Porvoo oli niin ihanan hiljainen tähän aikaan päivästä!

Porvoo-07104Porvoo-07110Porvoo-07125Porvoo-07128

Happihyppelyn jälkeen maistui aamiainen. Olin odottanut sitä kovin, sillä olin kuullut (ja lukenut) siitä niin paljon hyvää. Pariisin Villen aamiainen on hyvin lähiruokapainotteinen ja suomalaisuutta suosiva. Aamupalan ehdoton kruunu on aivan uskomattoman herkullinen uuniohrapuuro – olisin voinut syödä sitä koko padallisen! Lisäksi tarjolla oli mm. marjasmoothieta, croissanttia juustolla ja hillolla, karjalanpiirakkaa munavoilla, saaristolaisleipää, hedelmiä, jugurttia ja Porvoon paahtimon kahvia. Juuri sopivasti vaihtoehtoja, joista kaikki tarkoin mietittyjä. Aamiaisessa laatu korvaa ehdottomasti määrän, jos minulta kysytään!

Porvoo-07139Porvoo-07148Porvoo-07154Porvoo-07162Porvoo-07165Porvoo-07167Porvoo-07169Porvoo-07175Porvoo-07176

Kiitos Porvoo, Pariisin Ville ja SicaPelle täydellisestä pääsiäislomareissusta! Lämmin suositus tälle vuorokauden mittaiselle minilomalle kauniiseen puutalokaupunkiin, pehmeisiin lakanoihin ja kulinaristisiin elämyksiin – me nautimme ja kovin<3

Porvoo-07137Kuvat: Joonas Ojala

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: