Fat Lizard

Fat Lizard 19

Otaniemellä on paikka sydämessäni ❤ Siksi Otaniemeen avattuun Fat Lizardiin oli päästävä heti ovien auettua! En ollut tutustunut uuteen ravintolaan etukäteen sen tarkemmin ja ehkä juuri siksi paikan pihaan kurvatessamme hämmästyinkin – paikka muistuttaa aivan viime vuoden Californian reissulta tutuksi tulleita stand-alone ravintoloita, joihin oli äärimmäisen helppoa saapua autolla. Tämän lisäksi ravintola sijaitsee aivan metron uloskäynnin vieressä – niin lähellä että ulkona ehtii palella vain noin 50 metriä. Helppo retkikohde siis vähän kauempaakin saapuessa!

Fat Lizard 17

Pelkkä paikan ulkomuoto hämmästytti kovin, mutta viimeistään sisään astuessa tuntui välittömästi siltä, että nyt ei olla todellakaan Suomessa. Paikka oli aivan täynnä – vinkkinä siis, että pöytä kannattaa varata ajoissa! Ravintolan tunnelma oli huikea sekoitus Otaniemeläisyyttä ja amerikkalaista ruokakulttuuria. Katossa oli isoja screenejä, joissa pyörivä video henki upeasti ravintolan tunnelmaa. Videossa paikan omistajat matkaavat metrolla Herttoniemestä Otaniemeen ruuat kainalossa – huikea pätkä! Voisin kirjottaa tunnelmasta vielä pitkän tekstin, mutta siirrytään itse ruokaan, sillä se ansaitsee vähintään yhtä paljon huomiota.

Fat Lizard 16Fat Lizard 12DSC00610.jpg

Paikan erikoisuus on puu-uuni, jonka kautta suurin osa ruuista löytää pöytään. Tarjolla on isoja pääruoka-annoksia, erikoisuuksina Fat ‘L’ Platterit ja pizzat. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös alkupaloiksi tarjoiltavia sirkkoja, jotka ovat niin rapeita, että et voi olla ihastumatta näihin hyönteisiin. Toiseksi alkupalaksi valitsimme Spizy Salmon nimisen annoksen, joka herätti kahdelle jaettuna kivasti nälän ja valmisti meidät omien jätti plattereidemme syömiseen.

Pääruoaksi otimme molemmat omat Fat ‘L’ Platterit. Oma vegeversioni sisälsi pellavasta ja kikherneistä valmistettuja pyöryköitä, herkkutattiricotta lasagnea, grillattua munakoisoa, piparjuurikastiketta, chimichurria, hummusta, ranskalaisia, pikkelöityjä kasviksia & juureen leivottua leipää. Annos on saatavilla myös vegaanisena. Annos oli todella täyttävä ja voisi sopia myös kaverin kanssa jaettavaksi pienempään nälkään. Joonas testasi Surf ‘N’ Turf Platterin, joka sisälsi softshell rapuja, grillattuja scampin pyrstöjä, grillattua maissikanaa, briskettiä, mustaa aiolia, chilikastiketta, BBQ-kastiketta, béarnaisekastiketta, ranskalaisia sekä pikkelöityjä kasviksia & juureen leivottua leipää. Näiden lisäksi valikoimasta löytyi myös liha- sekä meriplatterit erikseen.

Fat Lizard 11Fat Lizard 10

Vaikka pääruuat olivat hurjan isot, oli pakko kokeilla vielä jälkiruokia, sillä niihin iskimme silmämme heti aluksi. ”Crack Pie” sisälsi suolaisen makeaa kaurapiirasta, maapähkinäjäätelöä, vaniljavaahtoa ja marjoja ja oli kaikessa tuhtiudessaan niin uskomattoman herkullista, että saatoin syödä itseni lähes pahanolon partaalle. Annos toimii jaettuna erinomaisesti, etkä ehdi saavuttaa övereitä 🙂 Toinen listalta bongattu herkku oli Baked Alaska niminen annos, joka sisälsi itsetehtyä vaniljajäätelöä, orea-crumblea, marenkia, vadelmaa ja kinuskikastiketta. Tämä oli ehdoton suosikkini kaikista annoksista! Juuri täydellisen makea, mutta silti raikas. Kolmas testaamamme annos oli Vegan Choco, joka olisi kuvailun perustella jäänyt testaamatta, mutta onneksi ravintolapäällikkö Boris suositteli kokeilemaan myös tämän vegaanisen herkun – ja kyllä kannatti! Täydellisen rakeinen tummasuklaamousse herkullisella pekaanipähkinä crumblella ja kaurakinuskilla oli juuri täydellinen pieni makea illallisen päätteeksi. Tähän ihastuu varmasti yksi jos toinenkin vegaani!

Fat Lizard 9Fat Lizard 8Fat Lizard 7Fat Lizard 6Fat Lizard 5

Illallisen päätteeksi fiilistelimme Boriksen tarinoita ravintolasta, sen hengestä, rakennusprosessista, ruuista ja drinkeistä. On huikeaa, miten jokaisen annoksen takaa löytyi tarina ja syy, miksi juuri se on päätynyt listalle. Ravintolan henkilökunta sopi kukin täydellisesti ravintolan tunnelmaan: ihanaa, kun jokainen tarjoilija voi olla oma itsensä, ja kaikki hoituu rennolla otteella. Todella ihailtavaa toimintaa!

Fat Lizard 2Fat Lizard 4

Iso kiitos Andy, Boris ja koko ravintolan henkilökunta upeasta ja herkullisesta illasta ❤ Olette onnistuneet tuomaan Otaniemeen kauan kaivatun ravintolahelmen, joka toimii tällä sijainnilla kuin nenä päähän! Tulemme varmasti palaamaan pian!

Fat Lizard
Tietotie 1, Otaniemi

Fat Lizard 1

Kuvat: Joonas Ojala

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: