Pobre Filipino

NAM! Kampin ravintolamaailmaan avattiin tammikuun lopussa uusi filippiiniläinen ravintola Pobre. Tämä uusi tulokas avartaa entisestään Korttelin laajaa ravintolamaailmaa. Ihastelin jo etukäteen ravintolan annoksia Instagramissa ja kun meille tarjoutui mahdollisuus illallistaa tässä uutukaisessa, niin pitihän sinne kiirehtiä ensi tilassa!

Ja hyvä, että kiirehdimme: tämä pieni ja suloinen ravintola oli jo nyt täynnä perjantai-iltana! Uskon, että tästä ravintolasta tulee todella suosittu, joten kannattaa käydä kokeilemassa ennen suurempaa ihmisryntäystä. Tästä ravintolasta saa järkevään hintaan lähes fine dining tasoista ruokaa, kuvat puhukoon puolestaan.

D340FEAE-8234-442D-9F39-F1B6F649477F

969859E6-CC75-4688-87E1-73F520133743

B2E67012-8740-41AA-B193-291A44053AFB

Paikan ehdoton vahvuus on aivan uskomattoman herkulliset alkupalat! Testasimme kolme viidestä alkupalasta ja täytyy palata pian testaamaan loputkin, sillä tällaisia alkupaloja on aikaisemmin saanut ainoastaan Farangista ja Gaijinista! Lämmin suositus dumplingseille, kalapalloille ja Lumpia Sariwa nimiselle annokselle, joka sisälsi mm. taaroa, bataattia, maapähkinöitä ja mustapapu-hoisinkastiketta. Jos et halua syödä illallista pitkän kaavan mukaan, niin testaa ainakin nämä naposteluannokset pienempään nälkään, et varmasti kadu!

A7878025-93EA-4E61-8BB7-577F7F7E7BFCE9320CFC-6931-4FD2-9ABB-E766D2CACDF6

Pääruuaksi jaoimme Kare Kare ja Daing nimiset annokset. Kare Kare sisälsi mureaa häränrintaa, munakoisosalsaa, leikkopapuja, banaaninkukka-maapähkinäkastiketta ja mustapapukastiketta. Tämä täydellisen makean suolainen kastike hurmasi minut täysin, vaikka en itse mikään lihansyöjä olekaan. Lämmin suositus! Toinen annos oli kokonaisena paistettu siika, joka tarjoiltiin valkoretikan ja hiillotun tomaatin kanssa. Todella freshi annos vaikkakin omaan isoon nälkääni annos tuntui melko pieneltä. Ensi kerralla testaan ehdottomasti joko kasvisruuan, jossa on kookosmaidossa haudutettu kurpitsaa, jakkihedelmää, lehtikaalia ja tofusipsejä, tai tarjoilijan suositteleman sihisevässä pannussa tarjoillun lohiannoksen.

Jälkiruokalistalla oli onneksemme vain kaksi vaihtoehtoa, joten vältyimme valinnan vaikeudelta. Nämä kauniit annokset olivat makumaailmoiltaan kuin yö ja päivä! Toinen annos oli päivitetty versio pannacotasta ja toinen eksoottisen raikas Aasian hedelmiä ja violettia ube-kermaa sisältävä annos.  Täydellinen lopetus ihanalle illalle❤️

DE90159B-5EC7-4F5B-97F1-4D135E70446D736F31A7-F696-42C7-86A6-9ED43199D0B1

Paikan omistaa kuusi lämminhenkistä filippiiniläismiestä, joille ensimmäinen oma ravintola on unelmien täyttymys, tämä näkyy myös tunnelmassa. Paikka on sisustettu upeasti ja seinältä löytyykin mm. kaikkien kuuden perustajan äitien kuvat – niin kaunis idea ja toteutettu upealla tavalla❤️ Kiitos ihanasta illallisesta Pobre, palaamme varmasti!

Kuvat: Joonas Ojala

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: