Vegaaninen kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto, joka on maustettu chilillä, inkiväärillä ja kookosmaidolla, on yksi ehdoton arjen lemppariruokani. Tämä keitto on helppo ja vaivaton valmistaa, sillä kurpitsan lisäksi tarvitset ainoastaan haluamasi määrän chiliä ja inkivääriä sekä noin 1-2 dl kookosmaitoa. Kurpitsat paahdan yleensä uunissa, ja kun ne jaksaa pilkkoa pieniksi palasiksi, ei niiden täydy olla uunissa 20 minuuttia pidempään.

Lisää ruokaisuutta keittoon antaa päälle tulevat uunissa paahdetut kikherneet ja kurpitsansiemenet. Päälle vielä tuoreita yrttejä kuten persiljaa – ja tadaa dinneri on valmis! Niin helppoa talviruokaa ❤

Vegaaninen kurpitsakeitto.jpg

Helppo kurpitsakeitto

1 kurpitsa
1/2 chili
tuoretta inkivääriä
1-2 dl kookosmaitoa

+ Uunipaahdetut kikherneet

kikherneitä
jauhettua cayennepippuria

+ Uunipaahdetut kurpitsansiemenet

Kuori ja pilko kokonainen kurpitsa. 1kg myskikurpitsasta riittää 2 henkilölle pääruuaksi (syömme paljon!). Levitä palat uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia kurpitsapalojen koosta riippuen. Laita kurpitsojen jälkeen uuniin pellille levitetyt kikherneet ja kurpitsansiemenet. Paahda n. 10 minuuttia uunin alatasolla.

Soseuta heti nostettuasi uunista ja lisää joukkoon chili ja inkivääri. Itse laitoin puolikkaan chilin ja n. 1 cm kokoisen pätkän inkivääriä ja keitosta tuli varsin mausteista, joten ole varovainen! Voit maistella välillä ja lisätä pienemmissä erissä. Lisää myös kookosmaito tai -kerma. Sekoita ja lisää sopiva määrä kiehuvaa vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi – itse lisäsin noin 1-2 dl. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Koristele uunissa paahdetuilla kikherneillä ja kurpitsansiemenillä. Nauti!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: