Vanhan Porvoon Glassikko

Glassikko-01238

Viikonloppuretki Porvooseen on aina loisto idea. Usein se tulee kuitenkin mieleen kesällä, mutta päiväretkiä ei pitäisi unohtaa syksyn tullen! Porvoo on mitä parhaan välimatkan päässä Helsingistä, sillä matkaan ei kulu kuin puolisen tuntia, jonka vuoksi perillä riittää hyvin sopivasti aikaa brunssailuun sekä tämän upean kaupungin ihasteluun. Tällä kertaa reissun agendana oli testata vasta viikko sitten avautunut ravintola Vanhan Porvoon Glassikko, jonka keittiössä häärii itse Samuli Wirgentius. Samuli on se taikuri, joka kokkasi mm. ravintola Postresille Michelin-tähden! Odotukset olivat siis korkealla emmekä joutuneet pettymään!

Glassikko-01200Glassikko-01211Glassikko-01215

Ravintolan tunnelma on täydellinen brunssille: kiireetön ja lämmin. Meitä palveltiin heti sisäänastuttuamme hymyssä suin ja jutustellen ohjattiin pöytään. Mitään tilauksia ei tarvittu, sillä tässä ravintolassa syödään aina sesongin mukaan. Erikoisruokavaliot voidaan tietenkin ottaa huomioon ja niitä kysyttiinkin heti puhelimessa varausta tehdessä. Koska seurueestamme ei niitä kuitenkaan kenelläkään ollut, alettiin ruokaa kyselemättä tuoda pöytään. Tunnelma oli kuin kotona brunssilla: jutustelua ja juuri sitä rakastamaani koko päivän mittaista kahvittelua. Parasta sanon minä ❤

Glassikko-01220Glassikko-01231Glassikko-01250

Aluksi saimme pöytään leipiä, croissantteja ja ihania kotitekoisia hilloja. Mieleen näistä jäi erityisesti paratiisiomenahillo, jota ostimmekin purkin myös kotiinviemisiksi niin herkullista se oli! Ravintolan kyljessä on herkkupuoti, jonka vuoksi herkuttelu voi jatkua vielä kotonakin. Erittäin kätevää! Hillojen ja leipomusten kanssa nautimme mimosoista, appelsiinimehusta ja kahvista. Pian pöytään kiikutettiin myös kullekkin omat pienet annokset jugurttia granolalla sekä hedelmiä alkupaloina.

Glassikko-01226Glassikko-01235Glassikko-01256

Brunssin ehdoton suosikkimme oli uunissa valmistetut kulhot, jotka sisälsivät kurpitsapyrettä ja kananmunan. Kyselin tarjoilijalta annoksen nimeä ja vasta tätä kirjoittaessani tajusin, etten koskaan saanut vastausta. Täytyy kysellä nimen perään, jotta voin itsekin kokeilla tätä kotona! Aivan täydellinen brunssiruoka, jonka kuvittelisi vielä olevan suht helppo valmistaa. Menee ehdottomasti testiin heti kun annoksen nimi on selvillä!

Glassikko-01261Glassikko-01263

Kohta pöytään saatiin kolme erilaista salaattia ja täydellisyyttä hipova lampaanmaitojuusto rusinahillokkeen kera. Harmi, että meistä suurinosa oli ehtinyt jo syödä croissanttinsa, sillä juusto olisi toiminut varmasti hyvin sen kanssa. Mutta ei hätää, toimi se yksinkin! Salaateista yksi oli papu-chorizo, toinen klassinen tomaatti-mozzarella ja kolmas lohichevice. Kaikki hävisivät nopeasti parempiin suihin, mutta täytyy myöntää, että tuon kurpitsapyre-muna-annoksen jälkeen odotimme kaikki jotain vielä erikoisempaa.

Glassikko-01277Glassikko-01283Glassikko-01289

Jälkiruokana tarjoiltiin kahta eri makua jäätelöä sekä tiikerikakkua. Tiikerikakkua ei usein enää mistään löydä, mutta tämä ravintola tarjoileekin rohkeasti vanhanaikaista ruokaa. Hyvä niin, sillä tämä klassikkokakku nousi uusiin sfääreihin kinuskin ja kerman kanssa tarjoiltuna. Jäätelöilta odotimme paljon, sillä ravintola Glassikon nimi viittaa jäätelöön. Samat omistajat pitävät huolta myös Porvoossa sijaitsevasta Vanhan Porvoon jäätelötehtaasta. Makuina tänään oli basilika ja puolukka. Näistä jälkimmäinen maistui aivan vispipuurolta ja jäi minulle erityisesti mieleen.

Glassikko-01297Glassikko-01334Glassikko-01202

Summasummarum: Glassikko on ehdottomasti Porvoon reissun väärtti! Brunssille suositellaan pöytävarausta, sillä ravintola on melko pieni. Kattauksia on viikonloppuisin sekä lauantaisin että sunnuntaisin klo 10-12.30 ja 13-15.30. Ihanaa, kun kerrankin saa nautiskella brunssista rauhassa, sillä usein miten ravintolat ahtavat kolme kattausta viikonloppubrunsseihin. Tämä pöytiintarjoiltu luksusbrunssi kustantaa 28,50 euroa henkilöltä, mutta on ehdottomasti tämän arvoinen kokemus ruokien ja erityisesti tunnelman puolesta. Aloinpa haaveilemaan jopa Porvoon upeaan miljööseen muutostakin… ❤

Glassikko-01350

Vanhan Porvoon Glassikko

Kirkkotori 7, Porvoo

 

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: