Lapland calling via Oulu!

Ei tullut tänä vuonna valkeata joulua, mutta onneksi lunta voi lähteä metsästämään pohjoisesta uutena vuotena. Päätimme siis ottaa suunnan kohti Lappia, tarkemmin sanottuna Yllästä, heti Tapaninpäivän jälkeen. Koska matka Ylläkselle on lähemmäs 1000 kilometriä, ei sitä minun kaltainen malttamaton matkaaja pysty mitenkään taittamaan yhtenä päivänä. 11 tuntia autossa istuen ei ole minun juttuni, mutta sen sijaan ruuan perässä matkaaminen ja elämästä nauttiminen on! Siispä otimme tälläkin Lappi kerralla suunnan ensin kohti Oulua ja sen täydellistä foodie paratiisia Lapland Hotel Oulua ja ravintola Oulaa. Jutun viime kerran visiitistä löydät täältä.

Tälläkin kertaa tämä puolimatkan stoppi osoittautui loistavaksi levähdyspaikaksi ja mitä parhaaksi tavaksi kerätä voimia ja energiaa tulevan viikon Lapin seikkailuihin! Ouluun matka taittui helposti reilussa 6 tunnissa, minkä jälkeen pienen altaassa pulahtamisen jälkeen oli aika rientää illallispöytään – parasta ❤

DSC01515DSC01525

Oulan illallistarjoiluihin ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä, aivan uskomattoman hyviä suomalaisia ja lappilaisia makuja. Alkupalaksi maistelimme maa-artisokkakeittoa tattibriossilla sekä porotartaria. Molempien annokset hävisivät niin nopeasti ettemme ehtineet edes maistaa toistemme annoksia! Itse olisin voinut syödä maa-artisokkakeittoani ainakin litran – niin hyvää se oli!

Pääruuaksi otimme kumpainenkin Miekojärven kuhaa palsternakkapyreellä. Annos ei näyttänyt päältä päin ihmeelliseltä, mutta maku oli sitäkin herkullisempi!

DSC01533DSC01550

Jälkiruualla kinastelimme kahdesta annoksesta, joista emme osanneet kumpikaan valita lemppareitamme, sillä ne olivat niin kovin erilaiset ja molemmat omalla tavallaan erinomaiset. Ruusunmarjaa ja viiliä niminen annos sisälsi ruusunmarjavanukasta, ruusumysliä ja viilisorbettia, ja toi mieleen tuulehduksen klassisesta ruusunmarjaviilistä. Itse en ole suuri viilin ystävä, mutta tämä annos osui ja upposi tästä huolimatta! Erityisesti ruusumysli jäi meidän molempien mieleen. Omenaa ja selleria oli klassisempi annos, joka sisälsi omena-spelttikakkua, uuniomenajäätelöä ja uskomattoman hyvää sellerikinuskia.

Kolmen ruokalajin illallisen jälkeen uni maittoi ja keräsimme huoneen sisustuksesta aimo annoksen lappilaista tunnelmaa. Katsokaa nyt näitä pieniä yksityiskohtia!

DSC01505DSC01575

Heräsimme uuteen matkapäivään täynnä virtaa, johon hotellin super-aamiainen toi toki vielä oman osansa. Leipäjuustot, loimulohet, herkkupuurot ja smoothiet nautittuamme otimme auton suunnaksi reissun lopullisen määränpään: Äkäslompolon ja Ylläksen. 

DSC01714DSC01743DSC01770 (1)Kuvat: Joonas Ojala / @joonasco

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin on hyvä päättää vuosi 2017. Ihanaa uutta vuotta kaikille! ❤

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: