Kanttarellirisotto

Syksy on parasta ruuanlaittoaikaa! Kaupat pursuavat erilaisia suomalaisia satokausituotteita kuten kukkakaaleja, kesäkurpitsoja ja kanttarelleja, ja myöhemmin syksyllä hyllyt täyttyvät erilaisista juureksista – PARASTA ❤

Kanttarellirisotto

Olen viime aikoina napannut useampaan kertaan kaupasta kanttarelleja ja tehnyt niistä mm. pastaa, salaatteja ja nyt rohkenin tehdä risottoa. Risotto on siitä jännä ruoka, että se mielletään usein vaikeaksi ja työlääksi, mutta todellisuudessa ainoa mitä vaaditaan on aikaa ja rauhallisia hermoja.

Chanterelle risotto

Kanttarellirisotto

3 dl kanttarelleja
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
n. 1 dl valkoviiniä
n. 6 dl kasvislientä
oliiviöljyä
50-100g  parmesaania
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota vielä hetki. Lisää loraus viiniä ja toinen kasvislientä ja sekoita. Sekoittele seosta jatkuvasti ja lisää vuorotellen viiniä ja kasvislientä aina kun neste uhkaa olla imeytynyt. Paista kanttarellit pannulla ensin ilman öljyä ja kun neste on haihtunut lisää tilkka öljyä ja kuullota vielä hetki. Lisää parmesaani ja paistetut kanttarellit risottoon, kun koostumus on sopivan risottomainen. Risotto saa jäädä melko löysäksi tässä vaiheessa, sillä se tekeytyy kattilassa vielä. Sekoita ja mausta maun mukaan. Nauti viinilasillisen kanssa ja arki-ilta tuntuu spesiaalilta ❤

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: