Kukkakaalitalkoot

Processed with VSCO with g3 preset

Resepti syksyn parhaaseen salaattiin tulee tässä! Salaatti sisältää paljon satokausituotteita ja mikä parasta auttaa se samalla kukkakaalitalkoossa. Helsingin Sanomat uutisoi viime perjantaina, että kukkakaalin viljelijöillä on vaikeuksia saada satojaan myydyksi ja nyt ne uhkaavat mädäntyä pelloille (juttu täällä). Liemessä blogin Jennin aloitti kampanjan, jonka tarkoituksena on nyt innostaa ihmisiä syömään ahkerasti kukkakaalia! Talkoista on uutisoitu mm. täällä.

Processed with VSCO with g3 preset

Satokausisalaatti

Kanttarelleja

Kukkakaalia

Sipuli

Marinoitu Jalotofu

Kesäkurpitsa

Lehtikaalia

Tammenlehtisalaattia

Lime-tahinikastike

 

Paista kanttarellit ja sipuli voissa pannulla. Siirrä kulhoon. Paahda kesäkurpitsa pannulla haluamasi verran. Paista tofu rapeaksi pannulla. Valmista tahinikastike. Ota ruokalusikallinen tahinia ja sekoita se haluamaasi määrään vettä (n. 2rkl). Sekoita ja lisää joukkoon limen mehua. Pese salaatti ja lehtikaali. Pyöräytä lehtikaalit tahinikastikkeessa. Asettele lautaselle. Lisäile täytteet haluamassasi järjestyksessä lautaselle. Nauti!

Tule siis mukaan kukkakaalitalkoisiin ja kurkkaa myös resepti herkulliseen kukkakaalipizzaan!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: