Tenho Restobar

Rennot illallispaikat jatkavat voittokulkuaan. Voin ilokseni todeta, että luottopaikkoihini on löytynyt uusi tulokas: Tenho Restobar! Saimme kutsun tulla kokeilemaan ravintolan uutta menuta ja sateisena torstai-iltana päätimme piristää iltaamme Tenhon herkkujen avulla ja olimme kyllä molemmat aivan ällikällä lyötyjä siitä, kuinka hyvää, helppoa, mutta silti niin nerokkaan kekseliästä ruokaa tästä ravintolasta löytyikään!!

DSC09681DSC09678DSC09690

Meitä suositeltiin testaamaan talon alkupala/tapas-lautasia ja täytyy sanoa, että ne olivat juuri ne, jotka erottivat paikan muista rennoista ravintoloista. Nämä edulliset alle kympin tapas lautaset olivat hiottuja kokonaisuuksia, joiden täydellisiä makupareja muistelen vielä seuraavanakin päivänä. Tällaisia et löydä mistään muusta rennosta illanistumisravintolasta  (korjaa jos olen väärässä)!

Otimme alkupala/tapaslautasista maisteltavaksi paahdettua selleriä ja maa-artisokkaa tryffelimajoneesilla ja rukola pestolla, scampin pyrstöjä tulisella pil-pil kastikkeella sekä juustolautasen. Näistä ensimmäinen, alla oleva, vegaaninen (!) annos hurmasi minut täysin!

DSC09667DSC09660DSC09642

Pienempien alkupalojen lisäksi testasimme myös tofusalaatin sekä Tenhon burgerin. Itse olin vastuussa tofusalaatin tuhoamisesta ja voin todeta, että hyvin meni. Annos hävisi nopeasti, mutta silti jokaisella suupalalla mietin, että näin hyvää salaattia en ole pitkään aikaan syönyt! Tofu oli paistettu täydellisen rapeaksi ja sen lisäksi salaatista löytyi punajuurihummusta, paahdettuja cashew-pähkinöitä, viikunoita ja marinoituja voipapuja. Ihanan loppuun asti mietitty annos jälleen kerran!

DSC09670DSC09621DSC09672

Joonas testasi paikan nimikkoburgerin ja se hävisi myös varsin nopeasti lautaselta. Burger olisi sammuttanut suuremmankin nälän ja ähkyhän siinä tuli. Jouduimme jättämään jälkiruokien maistelun seuraavaan kertaan! Mutta onpahan ainakin hyvä syy tulla uudelleen Tenhoon. Testaamatta nimittäin jäivät kokonaan paikan pizzat, jotka tosin ovat huhujen mukaan ainakin lähes samoja, kun Töölön suosikkipizzeriassani Linko Pizzabarissa. Huhuihin ei kuitenkaan voi aina luottaa, joten eiköhän tämäkin ole testattava itse! 😉

DSC09655DSC09678DSC09646

Illan kruunasi ehdottomasti live musiikki. Syömisen aikana lavalla ehti esiintyä kaksi eri bändiä! Musiikin, hyvän ruuan ja välittömän ilmapiirin takia tämän torstai-illallisen aikana tuntui aivan siltä, kun olisi ollut esimerkiksi Berliinin tai Melbournen yössä – näitä arjen pakopaikkoja lisää Helsinkiin!

Kiitos mielettömästi Tenho illalliskutsusta ja aivan super ihanasta illasta! ❤

DSC09724DSC09732

Tenho Restobar
Helsinginkatu 15
Kallio, Helsinki

DSC09733

Kuvat: Joonas Ojala

Ravintola tarjosi meille illallisen Instagram-näkyvyyttä vastaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: