Levain Helsinki

Hyviä aamiaispaikkoja ei ole koskaan liikaa, jos minulta kysytään. Siksi olinkin erittäin iloinen kuullessani tästä uudesta tulokkaasta.

DSC08779

Levain on rento punavuorelainen leipomo-kahvila, jonka takana on varmasti kaikille tuttu BW-Restaurants. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin astetta rennompi paikka verrattuna Björkin ja Wikbergin aikaisempiin suosittuihin ravintoloihin (Farang, Gaijin, yms). Levain tarjoilee nimittäin aamiasta, lounasta ja lauantaisin brunssia, eikä näistä mistään tarvitse maksaa 10 euroa enempää.

Kävimme testaamassa heti avajaisviikolla paikan aamiaisen, sillä satuin näkemään Instagramissa kuvan paikan uuniohrapuurosta, enkä saanut sitä mielestäni. Itselleni oli siis selvää, että tämä annos pääsi ensimmäisenä kokeiluun.

DSC08768DSC08781DSC08789

Ja olihan se hyvää, siis aivan taivaallista! Ja juuri sopivan kokoinen, että tämä 4,5 euroa kustantanut puuro riitti mainiosti ainoaksi aamiaisannokseksi. Olin niin haltioissani puurostani, etten kerennyt edes maistaa muiden annoksia. Mutta myös Egg sandwich ja paahtoleivät kurkumahummuksella katosivat kumpainenkin nopeasti parempiin suihin.

DSC08785DSC08790DSC08791

Listalta seuraavaksi testiin pääsee ehdottomasti eggs benedict, jugurttiannos sekä vohvelit. Nähdään siis pian uudelleen Levainissa!

DSC08792DSC08795

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: