Arctic Light Hotel & Arctic Boulevard

Arctic Light Hotel on vasta kaksi vuotta vanha, mutta se on jo kerennyt vakiintua Rovaniemen maamerkiksi. Hotellin hehkutukselta on tuskin kukaan ruokaa ja etenkin aamiaista rakastava voinut välttyä. Itse ainakin olen jo reilu vuoden päivät haaveillut visiitistä Rovaniemelle juuri tämän hotellin takia. Matka on kuitenkin pitkä ja näin hotellin yhdistäminen muuhun Lapin matkailuun kävi luontevasti.

Arctic Light Hotel Aamiainen 6

Jotkut paikat sulattavat sydämen heti sisääntullessa ja juuri näin kävi saapuessamme tähän hotelliparatiisiin! Heti ovella meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja sisäänkirjautumisen jälkeen samainen herrasmies opasti meidät hotellihuoneeseen saakka. Mitä luksusta!

Arctic Light Hotel 21Arctic Light Hotel aamupala 8

Hotellin aula oli täynnä toinen toistaan kauniimpia yksityiskohtia, ja sama upeiden yksityiskohtien kirjo tervehti meitä hotellihuoneessa. Arktinen teema näkyi juuri täydellisen hienostuneena kaikkialla. Niin kaunista ja eleganttia!

Arctic Light Hotel aamupala 7Arctic Light HotelArctic Light Hotel 20

Saimme kunnian illallistaa Arctic Hotel Collectionin markkinointijohtaja Lievenin kanssa, joka tunsi hotellin ja sen tarinan alusta alkaen. Jo heti kättelyssä kävi ilmi, että tämä hotelli on todella täynnä upeita ja palvelualttiita ihmisiä, joista jokainen on täällä enemmän kun töissä. Näin hyvää palvelua saa etsiä Helsingissä, ja tosissaan!

Arctic Light Hotel cocktail 5Arctic Light Hotel cocktail 7

Hotellin lasiterassilla maistelimme ravintolan omia drinkkejä aperitiiviksi. Ja miten kauniita ne olivatkaan. Oma puolukka-vanilja drinkkini makuyhdistelmä jäi todella mieleen ja Joonaksen drinkki, joka sisälsi sitä kuuluisaa ja palkittua napue giniä, tyrniä ja katajaa, henki täydellisesti hotellin arktista teemaa. Eikä tämä alkoholiton drinkki jäänyt todellakaan alkoholillisten varjoon, kuten toisinaan tapahtuu.

Arctic Light Hotel cocktail 8Arctic Light Hotel cocktail 6

Ravintola Arctic Boulevardiin siirryttyämme alkoi juuri sopivasti WWF Earth Hourin vietto, jolloin ravintola oli valaistu kynttilöin. Minun puolestani ravintolat saisivat useamminkin vähentää valaistustaan, sillä se luo aivan erityisen tunnelman.

Arctic Boulevard 1Arctic Light Hotel 12Arctic Boulevard 2DSC06794

Tarjolla oli paljon riistaa, kaloja sekä useita kasvisruokia. Lapissa matkatessa olen kiinnittänyt huomiota siihen, että ravintoloissa on yleensä ainoastaan yksi kala- ja kasvisvaihtoehto ja pääosa listasta on täytetty riistalla. Tämä sopii tietenkin teemaan hyvin, mutta itse huonona lihansyöjänä olin jo vähän kyllästynyt rautuun, joten innostuin laajasta valikoimasta ehkä tavallista enemmän.

DSC06796DSC06815Arctic Boulevard 6

Ja ne ruuat – aivan satumaisia ihan jokainen! Tällaisia ravintolaelämyksiä lähtee ihan suosiolla metsästämään vähän kauempaakin, eikä tuo 900 km etäisyys kotiin enää tuntunutkaan niin mahdottomalta matkalta! Mieleeni jäivät erityisesti yllä olevassa kuvassa olevat sienikroketit, joiden esillepano oli aivan huikea sekä paistettu siika ja sen satumaisen hyvät hiiligrillissä paahdetut kukkakaalit ja juurekset. Ruuissa oli käytetty paljon mäntyä, kuusta, kuusenkerkkään, puolukkaa ja muita Lapin luonnon tunnusmerkkejä.

Arctic Boulevard 7Arctic Boulevard 8Arctic Boulevard 10Arctic Boulevard 9Arctic Boulevard 11Arctic Boulevard 12

Jälkiruoista minut eniten säväytti alla olevassa kuvassa komeileva mesiangervomousse, joka ei listalta luettuna kuulostanut mitenkään erityiseltä, mutta se yhdistettynä kardemummaiseen mustikkahilloon oli satumainen yhdistelmä.

Arctic Boulevard 15Arctic Boulevard 18Arctic Boulevard 17Arctic Boulevard 16Arctic Boulevard 19Arctic Boulevard 14Arctic Boulevard 21Arctic Boulevard 20

Odotin ravintolalta paljon, mutta se ylitti silti kaikki odotukseni! Jopa niin paljon, että se kauan odottamani aamiainen tuntuikin jo aivan toissijaiselta tähän elämykseen verrattuna.

Arctic Light Hotel Aamiainen 6

Aamiainen ei kuitenkaan sekään tuottanut pettymystä – päin vastoin! Tarjolla oli useita eri mehuja ja smoothieita, mango-chia puddingia, hurjan hyvää granolaa, tuoreita marjoja, useita eri raakakakkuja, munakkaita, rieskaa, hedelmiä, pestoa, poro- ja lohituorejuustoa, croissantteja… niin paljon kaikkea, etten kehtaa tähän kaikkea syömääni listatakaan. Tällaista aamiaista on vaikeaa löytää muualta!

Arctic Light Hotel Aamiainen 1Arctic Light Hotel Aamiainen 5Arctic Light Hotel Aamiainen 3Arctic Light Hotel Aamiainen 7

Suosittelen lämpimästi mini get-awaytä Rovaniemellä, jos haikailet täydellisen ruokaelämyksen perään, sillä pääseehän tänne kätevästi yöjunalla tai lentäen tunnissa!

Arctic Light Hotel aamupala 4Arctic Light Hotel aamupala 1Arctic Light Hotel aamupala 2

Iso kiitos,

Arctic Light Hotel ja Arctic Boulevard ravintola, että piditte meistä niin hyvää huolta! ❤

Arctic Light Hotel aamupala 5

Kuvat: Joonas Ojala

Hotelli tarjosi meille illallisen ja majoituksen Instagram-näkyvyyttä vastaan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: