Lapland Hotel Oulu

Lapland Hotel Oulu 8

Vietämme kuluvan viikkon Levillä, mutta koska olen huono istumaan autossa pitkiä aikoja, aloitimme matkamme kohti Kittilää jo perjantaina lounasaikaan, vaikka Levin majoitus alkoikin vasta sunnuntaina. Käytimme matkassamme kahden illallispysähdyksen taktiikkaa ja virittäydyimme lappitunnelmaan yöpymällä matkustusyöt Lapland Hotelleissa Oulussa ja Rovaniemellä.

Lapland Hotel Oulu 16.jpg

Ensimmäinen matkustuspäivä sujui reilussa kuudessa tunnissa, jolloin saavuimme Lapland Hotelli Ouluun juuri sopivasti suoraa illallisaikaan. Mitä luksusta, että hotellille saavuttua ei tarvinnut enää poistua koko rakennuksesta vaan istumisesta väsyneet jalat voivat levätä balleriinoissa hotellin ravintolassa. Ruuat eivät kuitenkaan olleet sitä kuuluisaa hotelliravintola-tasoa, sillä kaikki Lapland Hotellit ovat kuuluisia todella tasokkaista ja viimeistellyistä ravintoloistaan!

Lapland Hotel Oulu 15

Ravintola Oulaan saavuttuaan tuntee heti hypänneensä Lapin satumaahan. Ravintola on todella viihtyisä ja tunnelmallisesti sisustettu ja Lappi-teema näkyy jokaisessa pienessä yksityiskohdassa. Kaiuttimista kuuluu metsän ääniä ja seiniltä löytyy poronsarvia ja puunoksia. Alkudrinkitkin tarjoiltiin kuksista ja niiden seasta löytyi kuusenoksia, karpaloita ja puolukoita. Viimeistään sen jälkeen, kun olin kumonnut keittiöntervehdyksenä saadun täydellisen kermaisen sienikeiton, olin aivan ymmälläni siitä kuinka olin näin pitkään ollut täysin tietämätön näin uskomattoman hyvästä ja tunnelmallisesta ravintolasta!

Lapland Hotel Oulu 14Lapland Hotel Oulu 5

Päätin pelata varman päälle ja otin ravintolan nimikkomenun Oulan, joka alkoi savusellerikeitolla, jatkui raudulla ja päättyi minun osaltani puolukka ja rosmariini jälkkäriin, sillä suklaa ja mustaherukka tuntui matkalla syödyn suklaamäärän jälkeen liian suklaiselta. Joonas innostui koko listasta niin, että valinnan vaikeuden iskiessä ystävällinen tarjoilija ehdotti kokkia suosittelemaan hänelle menuta. Kokin suositus oli alkupalaksi porotartar, pääruuaksi ankkaa ja jälkiruuaksi mallasta ja lakkaa – ja sehän passasi!

Savusellerikeitto oli niin älyttömän hyvää, että muistelen sitä vieläkin kaiholla! Lisäksi se tarjoiltiin niin kauniisti, että olisin voinut itkeä. Katsokaa nyt tätä:

Lapland Hotel Oulu 12Lapland Hotel Oulu 4Lapland Hotel Oulu 11

Keitosta intoutuneena tallensin heti puhelimeeni yhden jos toisenkin vastaavan ohjeen ja otin heti seuraavan päivän illallisella alkupalaksi jälleen keiton. Tästä kuulette myöhemmin lisää. Porotartar annos hurmasi myös kauneudellaan ja ilmeestä päätellen myös maullaan!

Pääruuaksi sain paistettua rautua punajuuripyreellä, tilliohralla ja fenkolikastikkeella. Annos oli jälleen todella kaunis ja maut niin täydellisen sopusointuiset. Kokki oli onnistunut luomaan täysin makuuni istuvan ja tasapainoisen annoksen. Myös wanhatuvan ankka maa-arisokkapyreellä ja vadelma-timjamikastikkeella hurmasi täysin.

Lapland Hotel Oulu 3Lapland Hotel Oulu 8Lapland Hotel Oulu 10

Jälkiruuaksi maistelimme kilvan mallaskakkua lakritsikreemillä ja lakkasorbetilla sekä katajalla maustettua puolukkamarenkia rosmariinijäätelöllä ja lämpimällä kinuskikastikkeella. Siis niin täydellinen illalliselämys, että en muista koska viimeksi olisin ollut näin onnessani! En malta odottaa, että Lapland Hotelli avaa ensi vuoden alussa Bulevardille Helsinkiin hotellinsa ja etenkin ravintolansa, jotta näitä herkkuja pääsee helpommin ja useammin syömään!

Lapland Hotel Oulu 7Lapland Hotel Oulu 1

Hotellihuoneeseen päästyäni tajusin, että täällä osataan todella huolehtia yksityiskohdista ja miettiä jokainen asia  loppuun saakka. Niin yksinkertaista, eleganttia, mutta silti niin teeman mukaista!

Lapland Hotel Oulu 23.jpg

Makeasti nukutun yön jälkeen alkoi seuraava päivä tavallista paremman aamiaisen merkeissä. Tarjolla oli mm. täydellisesti haudutettua siemen-kaurapuuroa marjoilla, leipäjuustoa lakkahillolla, karjalanpiirakoita munavoilla sekä oma kokki paistamassa toiveittesi mukaisia munakkaita. Kahvikin tarjoiltiin pöytiin! Ne on ne pienet asiat, jotka tekevät niin paljon.

Lapland Hotel Oulu 22Lapland Hotel Oulu 20

Kiitos Lapland Hotel Oulu tästä upeasta elämysvuorokaudesta! Voin lämpimästi suositella Lapland Hotellia, jos kaipaat minilomaa arjesta, sillä tämän helpommaksi ja herkullisemmaksi ei loma juuri mene! Tulemme varmasti uudelleen kerran jos toisenkin!

Lapland Hotel Oulu 21Lapland Hotel Oulu 18

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: