Kookoksinen mustikka-suklaakakku

Selasin vanhoja kuviani läpi ja törmäsin tähän kuvaan viime keväänä tekemästäni vahvasti kookokselta maistuvalta mustikka-suklaakakusta, joka on täysin vegaani ja gluteeniton. Kakun värit hurmasivat minut täysin – tätä on pakko tehdä uudelleen!

Reseptin löysin ihanasta Wellberries-blogista, josta se löytyy nimellä Minikakku-kaunottaret. Alkuperäisessä ohjeessa on tehty useita pieniä leivoksia, mutta itse olin tekemässä syntymäpäiväkakkua, joten tein samalla ohjeella yhden ison kakun. Suosittelen miettimään minkäkokoinen kakkuvuoka sinulla on käytössäsi ja tekemään ohjeen halutessasi 1,5 tai 2 kertaisena.

vegaaninen-ja-gluteeniton-mustikkasuklaakakku

Kookoksinen mustikka-suklaakakku

2,5 dl tattarijauhoa

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl psylliumkuitua

0,5 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl vaniljaa

0,5 tl kanelia

4 rkl makeutusta (hunajaa/vaahterasiirappia/intiaanisokeria)

3 dl kookosmaitoa

2 kypsää banaania

n. 1 dl vettä

Täyte

2 purkkia jähmettynyttä kookoskermaa/maitoa

4 rkl mustikkamarjajauhetta

5 rkl kookos/intiaanisokeria

Pinnalle

Marjoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita kosteat aineet blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita ne keskenään. Kaada täyte kakkuvuokaan. Paista kakkua noin 15-30 min ajan riippuen vuuan koosta. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Ota kookoskerma jääkaapista ja siirrä jähmettynyt osa kulhoon. Lisää sekaan marjajauhe ja kookossokeri. Sekoita. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi kerrokseksi. Kosteuta halutessasi kookoskermasta/maidosta ylijääneellä kookosvedellä. Levitä väliin noin puolet kookoskermasta. Aseta toinen kerros päälle ja lisää loput kookoskermasta. Koristele pensasmustikoilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: