Makers

Lähiökuppiloissa on jotain sellaista tunnelmaa, jota keskustan kahvilat eivät voi saavuttaa – sellaista tietynlaista aitoa huolettomuutta ja kotiseuturakkautta, jonka välittyy kahvilan ilmapiiristä. Vaikka et itse asuisikaan kyseisessä naapurustossa, pääset siitä huolimatta sisään asuinalueen tunnelmaan. Juuri tätä rakastamaani huoletonta kahvilatunnelmaa, löytyyroppakaupalla Lauttasaaren Makers Kahvilasta, jossa vierailimme viime viikolla.

makers-kahvila-7makers-kahvila-4

Makersin aamiaistarjonnasta löytyy vaikka mitä herkkuja: chia-vanukasta, raakapuuroa, smoothieita, täytettyjä leipiä ja tuoretta kahvia. Eikä aamiaissettiä ole ainakaan hinnalla pilattu: 6 euron aamiaissetti sisältää tuorepuuron, chia vanukkaan tai yogurt bowlin sekä haluamasi kahvin tai teen. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta ottaa tämän lisäksi vihersmoothieta, joka sisälsi ainakin inkivääriä ja parsakaalia. Tästä huolimatta se ei maistunut lainkaan “fyysiseltä”, kuten poikaystävälläni on tapana kommentoida liian tujakoita terveyspommiherkkujani…

makers-kahvila-5makers-kahvila-3makers-kahvila-6

Aamun hämärässä saimme nauttia aamiaisemme kaikessa rauhassa, mutta ihmisiä alkoi virrata sisään kiihtynevään tahtiin. Itsekin olisi tehnyt mieli jäädä kahvilan lämpöön ja siirtyä aamiaisen jälkeen jatkamaan vähän tuhdimpaan brunssiin/lounaaseen kahvilan kuuluisilla gluteenittomilla ja vegaaneilla vohveleilla. Menu kuulosti sen verran hyvältä, että tulemme varmasti vielä palaamaan paremmalla nälällä, sillä kuka nyt voisi vastustaa feta-pesto tai hummus vohveleita! Lisäksi testauslistalle pääsee ehdottomasti Makersin brunssi sekä lauantaiaamun puurobaari, joista löytyy lisätietoa Makersin sivuilta ja Facebookista.

Kahvila tarjosi meille aamiaisen Instagram-näkyvyyttä vastaan.

makers-kahvila-2makers-kahvila-1

Makers Kahvila
Heikkiläntie 10
Lauttasaari

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: