Vegan Christmas Brunch at Espresso Edge

img_1412

HUI, enää seitsemän yötä jouluun! Joulukuu on hujahtanut tänä vuonna ennätysnopeasti. Koti on koristeltu joulukoristein jo marraskuussa, mutta aikaisempiin vuosiin verrattuna olen syönyt tänä vuonna säälittävän vähän jouluherkkuja. Joulutorttuja olen leiponut kerran ja pipareita on kulunut vasta yhden paketin verran. Siksi suuntasimmekin tänään hyvällä omalla tunnolla Espresso Edgeen vegaanisen brunssipöydän ääreen.

Espresso Edge on Kruunuhaassa, Liisankadulla, sijaitseva kahvila jonka valikoimasta löytyy erityisesti reilun kaupan tuotteita ja ekologisia raaka-aineita. Kahvilassa järjestetään muutaman kuukauden välein vegaanisia brunsseja, joista tämä brunssi oli järjestetty jouluteemaisesti.

img_1341-1img_1350-1

En ole Espresso Edgessä vielä aikaisemmin käynyt, mutta paikka ihastutti minut täysin kotoisella ja lämpöisellä tunnelmallaan. Myös tarjoumukset yllättivät meidät todella positiivisesti! Suolaisesta pöydästä löytyi mm. punajuuri-tuorepuuroa, itsetehtyä granolaa, jouluisasti koristeltua ja maustettua focacciaa, viikuna-skonsseja, tofukinkkua, kvinoasalaattia lehtikaalilla ja granaattiomenalla ja juuressalaattia. Lisäksi jälkiruokapöytä notkui tyrnimarmelaadeista, hopeatoffeesta, kookospannacotasta, piparkakuista ja luumutortuista.

Tarjolla oli myös tuoremehuja ja smoothieita, joista jälkimmäiset jäivät erityisesti mieleen erikoisten makuyhdistelmien ansiosta. Itse ihastuin, tai oikeastaan rakastuin, porkkana-kaneli-smoothieen, joka maistui aivan porkkanakakulta! Kuvaajamme taas ihastui suklaa-puolukka-smoothieen, joka oli täydellinen yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja suklaan makeutta. Näitä pitää ehdottomasti yrittää itsekin tehdä!

img_1330img_1360img_1371img_1380

Brunssin jälkeen olimme päässeet niin vahvasti joulutunnelmaan, että päätimme ihmetellä Kruunuhaan jouluvaloja ja suunnata niitä ihmetellen kohti Tuomaan markkinoita. Noloa myöntää, mutta tämä oli itselleni vasta ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun ehdin ihmettelemään tätä perinteistä joulumaata. Vaikka päivä oli sateinen ja kolea, ei se meitä eikä muitakaan haitannut, sillä Senaatintori oli täynnä ihmisvilinää!

 

img_1382img_1385img_1412img_1420img_1442img_1468
Tervetuloa joulu, nyt olen valmis!

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: