Gingerbread buns (GF, V)

Tänään on ensimmäinen adventti, joulu on alle 5 viikon päästä täällä!

Lähestyvän joulun kunniaksi päätimme Kahvisin kanssa toteuttaa tämänkertaisen Cooking with Kahvisi-postauksen jouluisissa mauissa. Joululahjakahvitkin ovat saapuneet jo heidän verkkokauppaansa!

img_3022

Äidilläni on ollut tapana aina joulun aikaan leipoa piparipullia. Äidin piparipullat toimivatkin näiden pullien inspiraationa.

Halusin toteuttaa myös tämänkin kahviherkun terveelisempänä ja kaikille sopivana versiona. Yritin Googlen avulla löytää valmista reseptiä gluteenittomiin ja/tai vegaanisiin piparipulliin, mutta sellaista ei löytynyt millään. Oli siis pakko keksiä koko resepti suoraan omasta päästä, mutta ihme ja kumma pullat onnistuivat paremmin kuin hyvin! Nämä piparipullat sopivat hyvin myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, sillä ne eivät sisällä vehnää, maitotuotteita tai mitään muutakaan eläinperäistä. Ohje näihin joulupulliin tulee tässä…

img_2984img_2990img_2992img_2996img_3000img_3005img_3008img_3010img_3020

Vegaaniset ja gluteenittomat piparipullat

2,5 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

1 pussi kuivahiivaa

1-2 rkl kookosöljyä

0,5-1 dl intiaanisokeria

0,5 kypsä banaani

2 tl kardemummaa

(kanelia)

ripaus ruususuolaa

2 dl mantelijauhoa

3,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

3,5 dl tattarijauhoa

Piparitäyte

2 dl taateleita

1 dl soijamaitoa

2 tl piparkakkumaustetta

Lämmitä maito vähän kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Sekoita kuivahiiva joukkoon. Blendaa banaani sauvasekoittimella. Lisää blenderiin maito-hiivaseos, intiaanisokeri, kookosöljy ja mausteet. Sekoita hyvin.

Lisää joukkoon jauhot vähitelle, aloita mantelijauhoista. Vaivaa seos taikinaksi käsillä, lisää loput jauhot pikkuhiljaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Laita liinan alle mahdollisimman lämpimään paikkaan kohoamaan. Kohotin itse n. 45min.

Valmista täyte blendaamalla taatelisoseen ainesosat yhteen. Lisää maitoa sen verran, että seos on sopivan löysää levitettäväksi.

Kun taikina on kohonnut, kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä. Levitä taatelisose levyn päälle ja rullaa kuten normaalit korvapuustit. Leikkaa noin 10 osaan ja asettele uunipellille tai halutessasi kakkuvuokaan haluamaasi asetelmaan. Huomioithan, että pullat eivät turpoa uunissa juurikaan, joten voit laittaa ne hyvin lähekkäin.

Laita korvapuustit 175 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Nauti lämpimät kierteet tuoreen kahvin kanssa.

img_3030img_3033img_3037

Kahvisi.fi on pienpaahtimopalvelu, joka etsii kuukausittain sesongin parhaat kotimaiset pienpaahtimokahvit ja tuo ne suoraan postiluukusta kotiin ja työpaikoille. #CookingWithKahvisi on HelsinkiRestaurantsin ja Kahvisin yhteistyön tulos, jossa leivotaan sesonkiin sopivia kahviherkkuja. Näin joulun saapuessa joulupullat ja tuore kahvikupillinen tuovat joulumielen jokaisen kotiin! 

Ihanaa joulun odotusta! ❤

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: