Banana bread

Cooking with Kahvisi on täällä taas! Kolmantena parempana kahvileipänä testattavaksi pääsi banaanileipä!

img_0890

Tämän reseptin testaamisesta olen haaveillut varmaan vuoden päivät. Aikaansaamattomuuteni syyksi olen laittanut usein sopivan vuoan puutteen. Laiskuutta se oikeasti on ollut, sillä kauppaan, josta saa sopivia pahvisia vuokia on ”jopa” kilometrin matka… Onneksi vihdoin muutama viikonloppu sitten muistin poiketa sunnuntaikävelyni päätteeksi nappaamassa vuoat mukaani, sillä tämä oli ehkä helpoin ja terveellisin herkku, jota olen koskaan tehnyt! Nyt ostoslistalla onkin ihan oikea vuoka, sillä kertakäyttöisten pahvivuokien käyttö ei ole kovin kestävää.

img_0876

Banana bread reseptejä löytyy internetistä pilvin pimein. Tämä resepti löytyi pienin muokkauksin Tuulian blogista, jonka kuvat toimivat samalla lopullisena motivaattorina testata vihdoin tätä gluteenitonta, laktoositonta ja sokeritonta herkkua. Ja kyllä kannatti – NIIN HYVÄÄ!

img_0889

Banaanileipä

Taikinaan

3 kypsää banaania

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl aitovaniljajauhetta

ripaus ruususuolaa

2 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

3 kananmunaa

0,5 dl kookosöljyä

2 rkl hunajaa

1 dl soija/kauramaitoa

2,5 dl kaurajauhoa

2,5 dl tattarijauhoa

Pinnalle

1 banaani

Urtekramin Coconut Crunch Mysliä (HUOM! Sisältää gluteenia)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Blendaa kolme banaania sauvasekoittimella. Lisää banaanien joukkoon kaikki mausteet ja sekoita hyvin.

Sulata kookosöljy kattilassa, sekoita se banaanien joukkoon sekä lisää kaikki muut ainekset, mutta jauhot vähitellen. Sekoita jälleen hyvin. Taikina jää hyvin löysäksi.

Voitele leipävuoka halutessasi kevyesti kookosöljyllä (unohdin itse tämän, mutta toimi hyvin ilmankin). Kaada taikina vuokaan. Koristele leipä. Leikkaa yksi banaani pitkittäin kahtia ja asettele puolikkaat leivän päälle. Lisää haluamasi koristeet, kaikki pähkinät ja myslit toimivat hyvin. Itse käytin Urtekramin kookosmysliä, joka ei sovi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Paista uunissa 40-50 minuuttia kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Tarjoile hyvän ja tuoreen kahvin kanssa. Nauti!

img_0835img_0850img_0851-1img_0860

Banaanileipä sopii hyvin tarjoiltavaksi viikonlopun brunssi- tai kahvipöydässä. Tämä leipä hävisi uunituoreena kuuden hengen kahviseurueen kesken helposti kokonaisuudessa, mutta ensi kerralla haluan säilöä leipää myös seuraavaan päivään, sillä olen kuullut sen maun vaan parantuvan ja syventyvän jääkaapissa.

img_0878

Kahvisi.fi on pienpaahtimopalvelu, joka etsii kuukausittain sesongin parhaat kotimaiset pienpaahtimokahvit ja tuo ne suoraan postiluukusta kotiin ja työpaikoille. #CookingWithKahvisi on HelsinkiRestaurantsin ja Kahvisin yhteistyön tulos, jossa leivotaan sesonkiin sopivia kahviherkkuja.

img_0888

Ihania viikonlopun kahvi- ja leivontahetkiä!❤

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: