Andante

Tämä syksy on ollut minulle todellista juhlien aikaa. Sain maisterin paperit käteen sekä lisäksi saavutin hienon 25 vuoden iän! Oli siis todellakin syytä järjestää juhlat. Koska en ole suuri alkoholipainoitteisten iltajuhlien rakastaja ja ajatus baariin lähtemisestä saa lähinnä ahdistamaan, päätin järjestää juhlani brunssina. Lauantaipäivä hyvän ruuan ja tärkeimpien ihmisten keskellä on juuri se mitä rakastan! Konsepti sai myös kiitosta vierailta, ja tulenkin varmasti järjestämään tällaisia juhlia uudemmankin kerran. img_9967-1img_9984

Sopivan brunssipaikan löytäminen Helsingistä ei ollutkaan niin helppoa, kun aluksi toivoin. Moni ravintola ja kahvila ei ole valmis sulkemaan paikkaa yleisöltä lauantaisin. Lisäksi, kun vieraslista paisui yli 50 henkilön, oli tarpeeksi ison, mutta silti kotoisan tilan löytäminen hankalaa. Onnekseni rohkenin kysyä asiaa lopulta Andantesta, vaikka olin jo ennakkoon lähes varma, että paikan kapasiteetti ei riitä lähellekään niin monen brunssivieraan ruokkimiseen. Olin kuitenkin väärässä!

Andante on konsepti, jossa samassa tilassa toimii kahvila ja kukkakauppa. Tämä kukkakaupan puoli, muuttui kuitenkin pitkän pöydän avulla täydelliseksi brunssailupaikaksi, jolloin kahvilapaikkojen määrä arviolta tuplaantui. Eikä viherkasvien läsnäolo ainakaan laskenut tunnelmaa!

img_9977img_9973

Andante tarjoaa bunssia viikonloppuisin koko päivän ja menu on vaihtuu lähes viikottain. Vuosi sitten brunssilla käydessäni tarjolla oli croissantia, avocadoleipää ja jugurttia granaatinsiemenillä. Rakastuin paikkaan ensi silmäyksellä. Mutta muutama viikko sitten rakastuin Andanteen vielä tulisemmin, kun kävimme koemaistelemassa juhliin valitun menun. Tarjolla tulisi olemaan vegaanibrunssi, joka sisälsi avocadoleivän viikunalla, vadelma-suklaa chia bowlin, raakanuudeleita maapähkinäkastikkeella, raakakakkua ja valikoima erilaisia kahveja ja teetä. 23 euroa on mielestäni todella todella kohtuullinen hinta tällaisesta ihanuusesta. Tästä brunssista ei tule paha mieli taikka ähky!

img_9985img_9983

Odotin juhlia tuon kokeilun jälkeen kun kuuta nousevaa, ja vihdoin eilen oli se suuri päivä. Jännitin hiukan etukäteen miten paikan omistajapariskunta selviäisi kahdestaan tällaisen suuren tapahtuman järjestämisestä, mutta kaikki meni paremmin kuin hyvin. Nikko ja Mia hoitivat kaiken todellla ammattimaisin ottein! Ruokaa riitti ja jokainen annos oli todella viimeistelty. Brunssi oli juuri sellainen, kun osasin vain suurimmissani haaveissa uneksia!

img_9986img_0004img_9999img_0019

Jos siis haaveissa on brunssi pienellä tai suurella porukalla, voin todella todella lämpimästi suositella tätä japanilaispariskunnan luotsaamaa kahvilakeidasta! Kiitos Andante, teitte tähän mennessä elämäni suurimmasta juhlasta täydellisen ❤

Thank you Mia & Nikko, you made my special day a perfect one<3

Andante

Fredrikinkatu 20

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: