Vallisaari

Vallisaari-05410

Huh hellettä! Kesäisistä säistä ei ole tänä vuonna ollut ainakaan puutetta ja hyvä niin. Kuumana kesäpäivänä onkin hyvä idea suunnata vesille. Suomenlinna on tuttu retkipaikka jo monelta kesältä, mutta Vallisaaressa emme ole vielä aikaisemmin päässeet käymään. Saimme kutsun tulla tutustumaan saareen ja kokeilemaan muutamaan ravintolaa ja kahvilaa, ja eihän tällaisesta tarjouksesta voi kuumana kesäpäivänä kieltäytyä!

Vallisaari-05390Vallisaari-05377

Vallisaareen pääsee Kauppatorilta lähtevällä JT-Linesin lautalla. Matka saareen kestää 20 minuuttia, ja siinä ajassa ehtii nauttia merituulesta ja torilta ostetuista mansikoista. Näin kauniina kesäpäivänä lautta oli täynnä innokkaita lomalaisia, joten kannattaa olla ajoissa lauttarannassa.

Vallisaari-05411Vallisaari-05412

Vallisaareen päästyämme ihastelimme saarta hetken ja suuntasimme lounaalle Epic Foods Co:n ruokakontille, joka sijaitsi Torpedolahden puolella saarta. Menusta löytyi lohikeittoa, kesäkeittoa ja erilaisia salaattiyhdistelmiä, joista valikoimme kokeiluun savustettua lohta ja perunasalaattia sekä fetaa pikkelöidyillä vihanneksilla ja perunasalaatilla. Ruuat maistuivat erinomaisesti vilpoisassa rannassa varjojen alla.

Vallisaari-05446Vallisaari-05427Vallisaari-05453

Jatkoimme seikkailua Kuninkaansaareen, jonne pääsee allonmurtajaa pitkin läheltä Torpedolahtea. Kuninkaansaarelta löyti myös saaren ainoa hiekkaranta.

Vallisaari-05466Vallisaari-05451Vallisaari-05478

Kuninkaansaaren valloituksen jälkeen palkitsimme itsemme juhlajuomilla Satamakahvilalla sekä jäätelöillä Jäätelökahvila Pajalla. Paja tekee itse jäätelönsä ja listalta löytyy myös kuuluisaa lonkerosorbettia. Meiltä jäi tämä tällä kertaa kokeilematta, sillä valikoima oli liian hyvä – Kaktusviikuna-mustikkasorbettia ja tiramisu-mascarpone jäätelöä oli nimittäin saatava!! Ja nehän maistuivat todella hyvin. Jouduimme kiirehtimään paluulauttaan, joten ensi kertaan jäi myös Pajan lettujen kokeilu.

Vallisaari-05490Vallisaari-05500Vallisaari-05539

Vallisaari yllätti todella positiivisesti, joten tänne on palattava joko tänä kesänä tai viimeistään ensi vuonna!

Matkat ja ruuat meille tarjosi Vallisaari

Vallisaari-05520

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: