Kesäretki Vuokattiin

Kesäretki Vuokattiin yllätti todella positiivisesti! Tämä paikka on niin paljon enemmän kuin urheiluopisto. Vuokatista ja sen lähiympäristöstä löytyy loputtomasti aktiivista tekemistä ja sen lisäksi ravintola- ja kahvilatarjonta on kasvanut jälleen. Tällä kertaa päätimme kiivetä toistamiseen Vuokatinvaaran huipulle sekä nauttia kuumasta hellepäivästä Vuokatin Vesiurheilukeskuksen lammessa vilvoitellen. Lisäksi pääsimme tutustumaan kahteen upeaan ravintola- ja kahvilatulokkaaseen: Haapala B&B sekä Makea Cafeseen.

Vuokatti 8Vuokatti 7

Ensimmäisenä päivänä kiipesimme Vuokatinvaaran huipulle läpi upeiden maisemien. Vuokatti on siitä ystävällinen vaara, että sopivia reittejä löytyy jokaiselle. Voit joko kiivetä suoraan jyrkkää rinnettä ylös tai kiertää Vuokatinvaaraa pidemmältä loivemman reitin mahdollistamiseksi. Maisemat ovat upeita molemmissa vaihtoehdoissa ja ehdottomasti hikoilun arvoiset! Kiipeilyn jälkeen pulahdimme VuokattiChaletsin takapihalla olevaan järveen viilentymään.

Vuokatti 6Vuokatti 5Vuokatti 4Vuokatti 3Vuokatti 2Vuokatti 1Vuokatti 9

Kiipeilyn ja uimisen jälkeen suuntasimme Sotkamoon, jonne matkaa ei ole Vuokatista kuin 6 kilometriä. Sotkamon keskustasta löytyy todellinen kahvila-aarre, Makea cafe & deli, jonka kaltaista on vaikea löytää suuremmistakaan kaupungista! Tilasimme salaatit ja kakkupalat, joista molemmat tarjoiltiin pöytään todella kauniisti aseteltuina. Näissä kaunokaisissa on hurja ero niihin kahviloiden perussalaatteihin, joissa valitset itse täytteet, jotka kasataan vihersalaatin päälle. Salaattien lisäksi kakut aseteltiin kauniisti lautasille ja vieläpä koristeltiin. Katsokaa nyt kuinka kauniita! Paikka ihastutti meidät niin kovin, että haimme vielä seuraavana päivänä matkaeväiksi korvapuusteja ja jääkahvin. Nekin maistuivat! ❤

Makea cafe & deli 5Makea cafe & deli 4Makea cafe & deli 3Makea cafe & deli 1Makea cafe & deli 2Makea cafe & deli 7

Toisena päivänä vietimme aikaa Vuokatin Vesiurheilukeskuksessa, joka sijaitsee aivan Vuokatin vieressä pienen pienen lammen rannalla. Vesiurheilukeskuksessa viihtyy porukalla, joten tämä kohde on loistava valinta perheille tai kaveriporukoilla. Täällä jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä. Tarjolla on mm. sup lautoja, wake boardingia, uimista, saunomista, grillailua (muista omat eväät!) ja skeittiramppi. Myös koirat ovat tervetulleita tähän vesipuistoon!

Vuokatin Vesiurheilukeskus 4Vuokatin Vesiurheilukeskus 5Vuokatin Vesiurheilukeskus 3Vuokatin Vesiurheilukeskus 2Vuokatin Vesiurheilukeskus 1Vuokatin Vesiurheilukeskus 8VuokatinVesiurheilukeskus 7VuokatinVesiurheilukeskus 6

Vesiurheilukeskuksessa pyörimisen jälkeen meille maistui Haapala B&B:n herkut, joista lisää myöhemmin omassa postauksessa. Kiitos vielä VuokattiSport tästä hurjan ihanasta lomareissusta! ❤

DSC03860.jpg

Kuvat: Joonas Ojala

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: