Taste of Helsinki 2018

Festarikesä on nyt korkattu kaikkien foodieiden ykköstapahtumassa Taste of Helsingissä! Viikonloppu sai täydellisen startin aurinkoisessa Töölönlahden tapahtumapuistossa hyvän ruuan ja seuran kera ❤ Näistä herkuista pääset nauttimaan vielä tämän viikonlopun ajan, joten vielä ei ole liian myöhäistä suunnata herkkujen äärelle Töölönlahdelle!

Tässä tunnelmia illasta sekä omaan makuuni parhaiten osuneet annokset:

TasteofHelsinki-08683

Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua rovaniemeläisen Sky Kitchen & View ravintolan tarjonnasta. Tämä ravintola on meille jo aikaisemmin tuttu Lappi-retkiltämme, joten olin todella iloinen, kun heidän upeita Lapin tunnelmalla sävytettyjä herkkuja pääsi nauttimaan Helsingissä 🙂

TasteofHelsinki-08696TasteofHelsinki-08688

Lemppariannokseni löytyi sekin Sky Kitchenin valikoimasta: Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä. Siis aivan taivaallinen annos! Nauriin koostumus oli hämmästyttävä ja annoksen kastikkeet (erityisesti tuo pesto!!) sopivat nauriiseen täydellisesti. Sienet ja rapeat päälle asetellut muruset kruunasivat kokonaisuuden ❤

TasteofHelsinki-08719

Pääsimme myös maistelemaan Viinisuosituksen shamppanjoita ihanan Tiinan avustuksella. On aivan uskomattoman ihanaa kuunnella ammattilaisen tarinoita viinien taustoista, valmistusprosessista ja viljelijöistä. Ymmärrän taas vähän enemmän shamppis-hypetyksen päälle enkä enää varmasti kitise niiden korkeista hinnoista! Tiina auttoi meitä matchaamaan jokaiseen annokseen sopivan shamppanjan, joiden ansiosta jokainen ruoka maistui varmasti vielä astetta paremmalta!

TasteofHelsinki-08818

Ravintola Ragun Maa-artisokka nimisestä annoksesta olin kuullut hehkutusta jo foodie-ystävältäni. Odotukset olivat tämän vuoksi jo etukäteen korkealla enkä joutunut pettymään! Paahdettua maa-artisokkaa, vihereää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä ja hapanjuurivohvelia sisältävän annoksen kaikki elementit sopivat erinomaisesti toisiinsa. Vohveli oli todella mehukas ja tuo maa-artisokkaa sisältävä mousse oli niin hyvää, että olisi tehnyt mieli nuolla lautanen tyhjäksi. Savustettu kirjolohenmäti toi annokseen juuri täydellisen määrän suolaisuutta ja kirpsakan makeat omenat värittivät makumaailmaa entisestään. Aivan täydellistä!

TasteofHelsinki-08747TasteofHelsinki-08807

Kolmas lemppariannokseni löytyi Garden by Olo:n valikoimasta. Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä sisältävä annos oli ihanan raikas kokonaisuus. Siika täydellisen pehmoisaa, liemi ihanan raikasta ja rapea riisi toi mukavaa lisää annoksen suutuntumaan, sillä muuten annos lähes suli suuhun. Annos oli lisäksi todella kaunis!

TasteofHelsinki-08735

Kiitos Taste of Helsinki ja upeat ravintolat ihanasta kesäillasta! Voisiko näitä tapahtumia olla useamminkin?

TasteofHelsinki-08821

Kuvat: Joonas Ojala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: