Healthy Blueberry Pie

Heräsin tänään siihen, etten ole vielä tehnyt koko kesänä yhtään mustikkapiirakkaa! Asia piti korjata välittömästi. Koska kesän aikana on tullut syötyä vähän liikaa sokeria ja herkkuja, päätin testata terveellisempää vaihtoehtoa perinteiselle piirakalle. Tämä mustikkapiirakka ei sisällä lainkaan valkoista sokeria eikä jauhoja. Tämä resepti myös aloittaa pienpaahtimopalvelu Kahvisille suunnittelemani terveellisten kahviherkkujen juttusarjan, #CookingWithKahvisi.

IMG_8826IMG_8830IMG_8833

Terveellinen mustikkapiirakka ylitti kaikki odotukset! Pohdittiin kahvipöydässä, että tätä voisi helposti tarjoilla myös vannoutuneille perinteisen leivonnan kannattajille. Päälle laitoimme vielä luonnonjugurtista ja aitovaniljajauheesta sekoitetun vaniljakastikkeen, tästä ei terveellinen herkuttelu enää parane!

IMG_8851IMG_8862IMG_8879 (1)IMG_8881

Tervellinen mustikkapiirakka

Pohja:

2,5 kpl banaania

3 kpl kananmunia

2 dl kaurahiutaleita

100 g mantelijauhoja (jauhettiin manteleita blenderissä)

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

ripaus suolaa

Muruseos:

1 dl kaurahiutaleita

3 rkl intiaanisokeria 

2 rkl kookosöljyä

1 rkl vettä

Vaniljakastike:

Jugurttia

Vaniljajauhetta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päälle:

Mustikoita haluamasi määrä

 

Soseuta banaanit blenderissä ja lisää sekaan kananmunat. Lisää muut ainekset ja jatka blendausta. Laita taikina vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Lisää päälle haluttu määrä mustikoita. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja murusta piirakan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n.40 min (tai sen verran ettei tikkuun enää tartu taikinaa). Itse jätän piirakan mielummin vähän raa’aksi ja pehmoiseksi, kun ylipaistan kuivaksi. Tarjoile halutessa haluamasi vaniljakastikkeen, jäätelön tai jugurtin kera.

IMG_8896IMG_8897

Kahvisi.fi on pienpaahtimopalvelu, joka etsii kuukausittain sesongin parhaat kotimaiset pienpaahtimokahvit ja tuo ne suoraan postiluukusta kotiin ja työpaikoille. #CookingWithKahvisi on HelsinkiRestaurantsin ja Kahvisin yhteistyön tulos, jossa leivotaan sesonkiin sopivia kahviherkkuja. Näin syksysateiden saapuessa mustikkapiirakka ja tuore kahvikupillinen todella tekevät tehtävänsä!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: